آخرین اخبار
کد مطلب: 102505
شباهت نوشابه و هروئين
تاریخ انتشار : 1394/05/11 10:04:19
نمایش : 3430
نوشيدني هاي شيرين عامل اصلي مشکلات سلامتي مانند چاقي، ديابت نوع ۲ و پوسيدگي دندان هستند.
به گزارش سلام لردگان، و به نقل از مهر، نوشيدني هاي شيرين عامل اصلي مشکلات سلامتي مانند چاقي، ديابت نوع ۲ و پوسيدگي دندان هستند.

مراکز کنترل و پيشگيري از بيماري هامي گويند (CDC)، حدود نيمي از جمعيت ايالات متحده، به خصوص جوانان و نوجوانان، روزانه مقادير بسياري نوشيدني هاي شيرين مصرف مي کنند.

محققان در جديدترين مطالعه خود تاثير نوشيدني هاي شيرين را بر کارکرد بدن مورد بررسي قرار داده اند.

در يک قوطي نوشابه حدود ۱۰ قاشق چاي خوري شکر وجود دارد. سازمان بهداشت جهاني (WHO) توصيه کرده که در روز بيش از ۶ قاشق چاي خوري شکر مصرف نشود.

نوشيدن فقط يک وعده نوشابه در روز ميزان بيشتري شکر را مي تواند وارد بدن کند.

به اين ترتيب، جاي تعجب نيست که مصرف نوشيدني شيرين با مجموعه اي از بيماري ها مرتبط باشد.

دانشکده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد اعلام کرده است که افرادي که روزانه ۱ الي ۲ قوطي نوشابه شيرين مصرف مي کنند، به احتمال زياد ۲۶ درصد بيشتر تحت خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ هستند. براساس يک مطالعه در ماه گذشته، در هر سال ۱۸۴۰۰۰ نفر در جهان در اثر مصرف نوشيدني هاي شيرين جان خود را از دست مي دهند.

شباهت نوشابه با هروئين

محققان اين مطالعه مي گويند: شيريني شديد نوشابه به دليل ميزان قند بالاي آن اصولاً بايد باعث استفراغ در فرد مصرف کننده شود. اما اسيد فسفريک موجود در نوشيدني هاي شيرين اين شيريني را خنثي مي کند، و ما را قادر به خوردن اين ماده مي کند.

ظرف ۲۰ دقيقه پس از نوشيدن نوشابه، سطح قند خون به طور چشمگيري افزايش مي يابد که منجر به ترشح شديد انسولين مي شود. سپس کبد مقادير بالاي قند موجود در بدن ما را به چربي تبديل مي کند.

در عرض ۴۰ دقيقه، تمام کافئين نوشابه جذب بدن مي شود و باعث اتساع مردمک چشم شده و فشار خون افزايش مي يابد. در اين مرحله، گيرنده هاي آدنوزين در مغز مسدود شده و باعث جلوگيري از خستگي مي شود.

پنج دقيقه بعد، توليد دوپامين افزايش مي يابد. دوپامين يک ناقل عصبي است که کنترل مراکز لذت و پاداش مغز را بر عهده دارد. روش تحريک اين مراکز توسط نوشابه، مشابه اثرات هروئين است و باعث مي شود فرد به مصرف بيشتر احساس نياز کند.

يک ساعت بعد از مصرف نوشابه، تجزيه قند آغاز مي شود و اين باعث تحريک پذيري و خواب آلودگي مي شود.  علاوه بر اين، آب نوشابه، به همراه مواد مغذي که براي سلامتي انسان مهم هستند، از طريق ادرار کردن از بدن دفع مي شود.

نوشابه نه تنها فروکتوز بالايي دارد، بلکه مملو از نمک تصفيه شده و کافئين نيز هست. مصرف منظم اين مواد در مقادير بالا که در نوشابه و ساير غذاهاي فرآوري شده و نوشيدني ها يافت مي شود مي تواند منجر به افزايش فشار خون، بيماري هاي قلبي، ديابت و چاقي شود.

محققان با تاکيد بر رعايت اعتدال، معتقدند که مصرف کم اين مواد مضرات خاصي ندارند.
 
 
 
 
 
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس